Frequently asked questions (FAQ)

 

Worden behandelingen bij Multatuli Psychology vergoed? Is Multatuli Psychology aangesloten bij mijn zorgverzekeraar?

Vanuit het basispakket van de zorgverzekering wordt zowel psychologische behandeling als diagnostiek vergoed. Hiervoor dient u wel over een geldige verwijsbrief van de huisarts of psychiater te beschikken. Geestelijke gezondheidszorg valt onder het verplichte eigen risico van €385,-. Dit geldt ook wanneer er slechts een intake plaatsvindt.

De manier van factureren kan verschillen, afhankelijk van het contract dat wij met jouw zorgverzekering hebben. Lees hiervoor

Hoe kan ik mij aanmelden bij Multatuli Psychology? Hoe kan ik een afspraak maken?

Om je aan te melden bij Multatuli Psychology heb je een verwijzing nodig van de huisarts of van een psychiater. Overleg met uw huisarts of hij/zij u rechtstreeks aanmeldt bij Multatuli Psychology (via het programma zorgdomein), of dat u zelf contact met ons opneemt. Na het ontvangen van uw verwijsbrief nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Het is belangrijk dat u telefonisch of via de mail goed bereikbaar bent.

Ik woon buiten Amsterdam, kan ik mij aanmelden bij Multatuli Psychology?

Multatuli Psychology heeft geen regio-beleid. Wel kunnen wij o.b.v. de problematiek advies uitbrengen over een passende zorgaanbieder bij jou in de buurt.

Vanaf welke leeftijd wordt er behandeld bij Multatuli Psychology?

Multatuli Psychology biedt psychologische zorg aan cliënten vanaf 18 jaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de oorzaak, ernst en de type persoon. Dit kan niet vooraf met zekerheid worden gezegd.

Komen jullie aan huis?

Onze afspraken vinden plaats op kantoor of via e-health. Wij komen niet aan huis.

Hoe lang is jullie wachtlijst?

Onze wachttijd bedraagt momenteel +/- 12 weken

Biedt Multatuli Psychology interdisciplinaire consulten?

Ja, het is mogelijk om een intercollegiaal consult te verzoeken. Voor meer informatie, tarieven en het inplannen van een afspraak neemt u contact op met 020-2157470